Frank Peters

Frank Peters is oprichter en eigenaar van Virtus Communications. De laatste 18 jaar gaf hij leiding aan de Nederlandse vestiging van het internationale PR-netwerk Porter Novelli. Hij zit bijna 30 jaar in het communicatievak. Frank heeft zeer veel ervaring met het managen van high profile corporate merken en de ontwikkeling van corporate communicatiestrategie. Zijn specialismen zijn corporate reputatiemanagement, crisismanagement en issuemanagement.

Frank adviseerde de afgelopen jaren organisaties als TNO, Achmea, Royal Swinkels, ABN AMRO, SmurfitKappa, Zilveren Kruis, APG, KPMG, CMS, Houthoff, Robeco, Interpolis, Glastuinbouw Nederland, Stedelijk Museum Amsterdam, NOS, BNNVARA, diverse zorginstellingen en een tweetal uitvoeringsorganisaties van de Europese Unie. Hij is voor zijn advieswerk meerdere malen beloond met onder meer Sabre Awards en Effies.

Hij is lid van de Raad van Advies van SWOCC (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie) van de Universiteit van Amsterdam en is voormalig bestuurslid van SIRE (Stichting Ideële Reclame) en de Beroepsvereniging voor Communicatie (Logeion). Daarnaast is hij bestuurslid van het Volwassenfonds Sport en Cultuur. Frank is gastdocent bij onder meer TIAS, Nyenrode BU, Lisbon University en Beeckestijn Business School. Hij is mede-eigenaar van Iris Academy.

Frank is auteur van het boek ‘Reputatie onder Druk’ over reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Eind 2015 is internationaal een tweede boek van zijn hand verschenen: ‘What are they saying about you? 50 lessons to manage your reputation’ over het managen van persoonlijke reputaties. In juni 2016 verscheen het boek ‘Spanning rond de Boardroom’ over de persoonlijke reputatie van bestuurders en commissarissen. Hij schreef dit boek samen met zijn businesspartner Eric Heres. In 2017 werd zijn boek ‘Mediatraining voor Iedereen‘ uitgebracht. Eind 2018 verscheen een nieuw boek van zijn hand ‘Crisiscommunicatie voor Iedereen‘ en in 2020 ‘Reputatiemanagement voor Iedereen’. In april 2021 verscheen zijn boek ‘Het Juiste Doen als Niemand Kijkt’, over integer leiderschap. Het boek bereikte de shortlist voor managementboek van het jaar 2022. Datzelfde gebeurde met zijn boek ‘Van Winst naar Waarde‘, dat eind 2022 verscheen en de shortlist bereikte voor managementboek van het jaar 2023. In november 2023 is zijn nieuwe boek ‘Stop het Zwijgen’ verschenen, dat hij samen schreef met Karin Bosman, over het voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag.

LinkedIn / Twitter / about.me

 

 

Gerichte samenwerking met strategische en specialistische partners

Virtus Communications werkt met een netwerk van complementaire adviseurs op het gebied van bijvoorbeeld organisatieadvies, crisismanagement, riskmanagement, cybersecurity, mediatraining, reputatieonderzoek en online reputatiemanagement. Zij kunnen voor specifieke opdrachten worden ingezet op basis van hun expertise.

In de praktijk werkt Virtus onder meer samen met:

  • Glenn Schoen / Boardroom@Crisis: expert op het gebied van risk&security, crisismanagement en crisissimulaties;
  • Mediamaze: online reputatiemanagement (Google search beïnvloeding);
  • Cesar Moerman: journalist, gespecialiseerd in media- en boodschaptrainingen.