Spanning rond de Boardroom

De reputatie van organisaties, en ook van haar directieleden en commissarissen, wordt steeds belangrijker. Klanten, politiek, (social) media en maatschappelijke organisaties verwachten en eisen transparantie én informatie. Een goede reputatie onderscheidt je van de rest en schept daardoor kansen. Je reputatie is echter ook kwetsbaarder dan ooit en ‘de omgeving’ is nu rechter, jury en beul tegelijkertijd.

Reputatie onder druk
Directeuren en commissarissen moeten oog hebben voor hun omgeving, want als het misgaat wordt hun dit persoonlijk aangerekend. En aangezien iedereen tegenwoordig met elkaar verbonden is via (sociale) netwerken, kan een reputatie snel onder druk komen te staan. Je reputatie komt te voet en gaat per twitter. Hiermee komt er steeds meer spanning rond de boardroom. Reputatiemanagement is voor elke moderne leider een absolute must om succesvol te zijn of zelfs te overleven.

'Spanning rond de boardroom' is het eerste reputatieboek specifiek gericht op directeuren en commissarissen. In dit boek geven Frank Peters en Eric Heres inzicht hoe je reputaties (van organisaties en personen) kunt bouwen en beschermen. Boegbeelden uit bedrijfsleven, gezondheidszorg en media geven hun visie op reputatiemanagement en vertellen hoe zij belangrijke issues hebben aangepakt. Daarbij delen ze hun best practices en lessons learned.

Interviews met topbestuurders
Zo zijn er interviews met bestuurders als Eelco Blok (KPN), Dick Berlijn(Deloitte) Cees ’t Hart (Carlsberg Group), Daniel Ropers (bol.com), Gerard van Olphen (APG), Jos de Blok (Buurtzorg) en Susi Zijderveld (NS). Topcommissarissen als Mijntje Lückerath-Rovers en Erik van de MerweJacqueline Rijsdijk en Mirjam Sijmons belichten het onderwerp vanuit de rol als toezichthouder. Margot Scheltema, vier jaar op rij nummer 1 van de Management Scope Top 50 Corporate Vrouwen, geeft haar visie in het voorwoord.

Spanning rond de Boardroom is onder meer te koop bij: Managementboek.