Virtus in Top 10 Crisis Twitteraars

 
  
 

crisiscommscut

Het is niet het soort communicatie waarin je graag ervaring opdoet: crisiscommunicatie. Maar crises komen voor, van geknakte reputaties en negatieve PR tot lokale ongelukken en regionale rampen. Om de negatieve gevolgen zo beperkt mogelijk te houden, is het belangrijk om er zo goed mogelijk op voorbereid te zijn. Hoe je jezelf voorbereidt? Blijf op de hoogte van wat de experts en ervaringsdeskundigen zeggen! Twitter is hier een handig platform voor, maar dan moet je wel de juiste mensen volgen. En daar helpen wij je bij.

Het vinden van deze influencers is een stuk makkelijker met Meltwater. In onze social media monitoringtool heb ik een overzicht opgesteld van iedereen die de afgelopen zes maanden in het Nederlands over crisiscommunicatie of crisismonitoring heeft getweet. Uit de top 50 met meest enthousiaste tweeters heb ik vervolgens een top 10 bepaald op basis van hun invloed op Twitter. Zo filteren we mensen die bijvoorbeeld lukraak alle #crisiscommunicatie-tweets retweeten uit de resultaten, en blijven we over met 8 Nederlandse en 2 Vlaamse influencers op het gebied van crisiscommunicatie.

De zoekopdracht leverde ook enkele interessante algemene inzichten op, zoals het aantal keer dat over crisiscommunicatie getweet werd tijdens de afgelopen zes maanden. Mei is natuurlijk nog niet over, maar het lijkt er toch op dat de piek al achter ons ligt, met februari en maart als uitschieters. Een opvallend veel voorkomende term is ‘team': blijkbaar gebeurt crisiscommunicatie veel in teams, waarbij (social) media en de politie ook een belangrijke taak hebben. Wil je meer weten over PR-crisiscommunicatie? Dan hebben we nog een blog voor je. Voor de andere vormen verwijzen we je naar de onderstaande top 10!

De top van de ranglijst:

Schermafbeelding_2015-05-26_om_15.16.42.png