handboek crisiscommunicatie

NIEUW HANDBOEK VOOR CRISISCOMMUNICATIE


Iedereen krijgt zakelijk of privé wel eens te maken met een crisissituatie. En dan telt eigenlijk niet meer wat je de afgelopen twintig jaar hebt opgebouwd, maar hoe je vandaag de dag omgaat met deze situatie en het probleem van jouw crisis oplost voor de omgeving. Met het boek Crisiscommunicatie voor iedereenbiedt Frank Peters 46 praktijklessen voor effectieve crisiscommunicatie. Het is een praktisch hulpmiddel bij de voorbereiding en het managen van crisissituaties.

 


Snelle actie geboden

Het is iedere dag judgement day. In dit socialmediatijdperk zijn de responsetijden bij crisis teruggelopen van 24 uur naar 24 minuten. En soms moet het zelfs nog sneller. Je bent kwetsbaarder geworden dan ooit. Want de omgeving oefent steeds meer druk uit door gelijk te reageren. Het is feitelijk iedere dag ‘judgement day’. De omgeving is nu rechter, jury en beul tegelijkertijd.

Social media hebben de wereld transparant gemaakt. Bovendien is stakeholderdruk – of zelfs volkswoede – nu eenvoudig te organiseren. Iedereen met een smartphone en internettoegang is ‘journalist’ geworden en kan een organisatie, merk of persoon met een gerichte tweet direct onder druk zetten.

 

Over Crisiscommunicatie voor iedereen (ISBN: 9789492939173)

Als er een crisis ontstaat dan verwacht de omgeving dat je opstaat, leiderschap toont en acteert. Kortom, het probleem voor hen oplost. Maar beter nog is het om de regie in eigen hand te nemen en proactief te zijn in de crisiscommunicatie. Kies open voor de aanval en bepaal zelf het crisisbeeld. Dit vereist echter wel een gedegen voorbereiding en mandaat, want anders ben je machteloos.

Iedere crisis is weer anders. Maar een aantal basisprincipes voor crisiscommunicatie geldt altijd. Dit boek biedt je 46 praktijklessen voor effectieve crisiscommunicatie, gebaseerd op dertig jaar crisiscommunicatie-ervaring. Doe er je voordeel mee en beschouw dit boek als jouw persoonlijke crisisadviseur. Niet alleen zakelijk, maar ook in jouw privéleven.

 

Over de auteur

Frank Peters is eigenaar van VIRTUS Communications. Hij is expert op het gebied van reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Hij adviseert gerenommeerde ondernemingen, organisaties en bestuurders. Eerder verschenen van hem onder andere de boeken Mediatraining voor iedereen en Spanning rond de boardroom’.


Over Futuro Uitgevers

Futuro Uitgevers is een moderne, op de toekomstgerichte multimediale uitgeverij van boeken, e-books, apps, e-learning en events.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u terecht bij Futuro Uitgevers, Marcel Roozeboom, 06 – 103 78 113 of Maarten Snel, 06 – 252 93 252. 
Kijk voor meer informatie ook op 
www.futurouitgevers.nl/voordepers.