Virtus over HEMA Zwarte Piet

Op CommunicatieOnline gaf Virtus Communications deze week commentaar op de communicatie van HEMA n.a.v. de publicitaire heisa rond de discussie van de Zwarte Pieten. Hieronder de reactie:

 

Speelbal van de omgeving

Iedere keuze die HEMA maakt op dit publicitair en politiek gevoelige onderwerp levert uitgesproken en ook heftige reacties op. Kiezen doet dus altijd 'pijn’. Al beweert HEMA dat Zwarte Piet nog niet in de ban is gedaan en dat zij nog geen finale keuze heeft gemaakt. Het is onontkoombaar dat deze onduidelijkheid haar klanten verbaast en verdeelt. Gelet op de gevoeligheid en de actuele discussie was het cruciaal dat je je standpunt zelf uitlegt aan het publiek. 100% begrip is daarbij natuurlijk onhaalbaar, maar met het nalaten van die openheid en uitleg laat HEMA de framing nu volledig over aan de omgeving. Zij wordt daarmee een speelbal van de omgeving. Alleen een persbericht nu is niet voldoende in deze complexe zaak. Bestuursvoorzitter Ronald van Zetten zal het HEMA-standpunt dus zelf nog eens persoonlijk moeten uitleggen en laten zien waar HEMA precies staat in deze discussie. Daarmee is het ook klaar en moeten we ons vooral ook niet gek laten maken door polariserende PVV-propaganda. 

- See more at: http://www.communicatieonline.nl/artikel/hema-moet-discussie-over-zwarte-piet-met-humor-en-lef-voeren?sharehash=clWsPJxXdxWJu1omtiTja3mnYVBkzkF9PfKvu9GUWDA#sthash.dB34di7K.6D5YXjE5.dpuf